3/4/17

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου




Την Κυριακή 2/4/2017 γιορτάσαμε στο σχολείο την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου,
με όμορφες δημιουργίες, συγκίνηση και γέλια.



Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες με τη συγγραφή των μικρών βιβλίων. Με την ολοκλήρωσή τους, οι μαθητές έκαναν ανάγνωση των βιβλίων τους στα άλλα παιδιά. Εκεί γελάσαμε με τις αστείες ιστορίες, ενώ άλλοι έδωσαν το μήνυμά τους. 




Επιπλέον, ετοιμάσαμε ένα ιδιαίτερο κουκλοθέατρο. Διαλέξαμε να εμψυχώσουμε το βιβλίο με ποικίλους τρόπους. Μερικοί μαθητές επέλεξαν να το κάνουν γλάρους και αετούς, άλλοι καράβια και βαγόνια τρένου, άλλοι πεταλούδες, ενώ κάποιοι ήθελαν να γίνει φωτογραφική μηχανή και κιάλια.





Στήσαμε, λοιπόν, μια μικρή παράσταση που περιείχε όλα αυτά, συνοδευόμενα από μουσική και ήχους. Ξεκινήσαμε με δύο ταξιδιώτες που κρατούν κιάλια και φωτογραφική μηχανή. Έπειτα, εμφανίστηκαν γλάροι πάνω από τη θάλασσα και καράβια. 





Στη συνέχεια, δυο πεταλούδες πέταξαν στην εξοχή και πέρασε ένα τρένο, όπου από πάνω του πετούσε ένας αετός. 




Τέλος, ένα κορίτσι υποδύθηκε ένα παιδί που το παίρνει ο ύπνος διαβάζοντας ένα βιβλίο και έχει ευχάριστα όνειρα. 



Αφού φτιάξαμε προσκλήσεις, αφίσες, κάναμε τις πρόβες μας και ετοιμάσαμε το χώρο της εκδήλωσης. Στην έκθεση βιβλίου δεν ξεχάσαμε να τοποθετήσουμε και το μεγάλο βιβλίο που είχαμε γράψει όλη μαζί με θέμα τη συνέχεια του βιβλίου της "Μαίρης Πινέζας".

Οι μαθητές ανέλαβαν να υποδεχτούν τους γονείς, να παρουσιάσουν όλη την εκδήλωση και να τους προσφέρουν πορτοκαλάδες και μπισκότα.

Στο τέλος, αφού τους ευχαρίστησαν που ήρθαν στην μικρή αυτή εκδήλωση, τους αποκάλυψαν πως με όλα αυτά που ετοιμάσαμε, θέλαμε να δείξουμε την επιρροή και τα συναισθήματα που μας προκαλεί το βιβλίο.
Το μήνυμά τους ήταν "Συνεχίστε να διαβάζετε βιβλία, γιατί όσο διαβάζετε μαθαίνετε, ταξιδεύετε, ονειρεύεστε, προσπαθείτε και τα καταφέρνετε!!!"

Δείτε τα μικρά βιβλία των μαθητών σε μορφή pdf εδώ